Bucuresti, capitala Romaniei, este o destinatie turistica populara datorita istoriei sale indelungate si a mai multor atractii turistice deosebite. Iata ce sa vizitezi in Bucuresti:

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Ce sa vizitezi in Bucuresti
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Muzeul Satului a fost infiintat in anul 1936 de catre folcoristul și sociologul Dimitrie Gusti. Se află În partea de nord a Bucurestiului, ocupand partea de vest a pracului Herastrau. Aici poti intalni un „sat” adevarat cu monumente si artefacte din secolul al XVII-lea pana la inceputul secolului XX.

Muzeul este deschis de luni pana duminica exceptand unele sarbatori legale. Pretul unui bilet este de 30 de lei pentru un adult, 15 lei pentru un pensionar si 8 lei pentru elevi sau studenti. Mai multe informatii puteti gasi pe pagina web a muzeului: muzeul-satului.ro

Palatul Parlamentului

Casa Poporului
Sursa: dragomirescu / shutterstock

Palatul Parlamentului este cunoscut și sub numele de Casa Poporului sau Casa Republicii. Are o suprafaţă desfăşurată de 365.000 mp şi ocupă în Cartea Recordurilor locul 1 în lume la capitolul clădiri administrative.  Ocupă locul 3 în lume din punct de vedere al volumului. Este cea mai grea şi cea mai scumpă din lume. Alte dimensiuni ale clădirii: lungime – 270 m, lăţime – 245 m, înălţime – 84 m (peste cota 0), adâncime 16 m (sub nivelul solului), suprafaţa construită la sol – 73.615 mp.

După Revoluţie, clădirea care se dorea o construcţie care să preamărească socialismul, comunismul şi totalitarismul este astăzi simbol al democraţiei prin intermediul instituţiilor pe care le găzduieşte: Camera Deputaţilor, Senatul, Consiliul Legislativ, Curtea Constituţională.

Palatul se poate vizita zilnic, pretul unui bilet fiind de 40lei pentru adulti, 20 lei studenti sau 10 lei copii

Piata Revolutiei

Piata Revolutiei
Ce sa vizitezi in Bucuresti? Piata Revolutiei din Bucuresti

Piața Revoluției din București este unul dintre cele mai cunoscute și importante locuri din Capitala României. Situată în centrul orașului, aceasta a fost scena unor evenimente cruciale în istoria recentă a țării.

Piața Revoluției a devenit cunoscută în lume în decembrie 1989, atunci când a fost locul unde s-a desfășurat Revoluția Română. La acea vreme, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu. După câteva zile de conflicte violente, Ceaușescu a fost arestat și executat, iar România a început o nouă etapă a istoriei sale.

În prezent, Piața Revoluției este un loc popular pentru turiști și localnici. Aici se află una dintre cele mai importante atracții turistice din București, Memorialul Revoluției, care a fost construit în anii 90 pentru a comemora evenimentele din decembrie 1989. Memorialul este format din trei elemente: o cruce de marmură albă, un obelisc și o placă de marmură cu numele tuturor celor care au murit în timpul Revoluției.

Centrul vechi

Centru Vechi
Centru vechi din Bucuresti

Centrul Vechi din București este o zonă istorică și plină de viață a orașului. Aceasta cuprinde o serie de străzi înguste și pavate cu piatră, care datează din perioada medievală. Aici se găsesc numeroase clădiri vechi, monumente istorice și biserici impresionante, precum și o serie de taverne, restaurante și magazine care oferă o experiență autentică a Bucureștiului.

Catedrala Patriarhala

Catedrala Parohiala din Bucuresti

Catedrala Patriarhală din București este una dintre cele mai impresionante și importante biserici din Capitala României, fiind centrul spiritual al Bisericii Ortodoxe din țară. Este situată în centrul orașului și a fost construită în secolul XIX, în stil neogotic, cu un amestec de elemente bizantine și renascentiste.

Gradina Zoologica

Harta Gradina Zoologinca Bucuresti

Gradina Zoologica din Bucuresti este locul perfect pentru cei care iubesc animalele si doresc sa afle mai multe despre ele. Aici poti vedea o varietate de animale, de la elefanti si girafe la pisici si cainele de mare.

Muzeul National de Arta al Romaniei

Ce sa vizitezi in Bucuresti? Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul National de Arta al Romaniei este unul dintre cele mai importante muzee din Romania, gazduind o colectie impresionanta de arta europeana si romaneasca. Muzeul, care se afla in Bucuresti, are o colectie de peste 100.000 de lucrari, inclusiv picturi, sculpturi, obiecte de arta decorative si grafica. Printre artistii reprezentati se numara Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, si Theodor Aman. Muzeul este cunoscut pentru colectia sa de arta medievala, care include manuscrise si obiecte liturgice, precum si pentru sectiunea sa de arta moderna, care include lucrari ale unor artisti romani contemporani. Muzeul organizeaza expozitii temporare si permanente si este un punct important de atractie turistica in Bucuresti.

Muzeul National de Istorie al Romaniei

Muzeul National de Istorie al Romanie

Muzeul National de Istorie al Romaniei, este unul dintre cele mai importante muzee din Romania, fiind dedicat istoriei tarii. Muzeul gazduieste o colectie impresionanta de obiecte si artefacte care ilustreaza istoria si cultura Romaniei. Printre exponatele cele mai valoroase se numara tezaurele din epoca dacica. O colectie impresionanta de bijuterii medievale si obiecte de arta decorativa din perioada moderna. Muzeul organizeaza expozitii permanente si temporare si ofera programe educative pentru publicul larg si scolile. Muzeul National de Istorie al Romaniei este un loc important pentru cercetatori si vizitatori interesați de istoria țării.

Strada Lipscani

Strada Lipscani este una dintre cele mai populare zone de shopping cu o multime de magazine, restaurante si cafenele.

Parcul Herastrau

Parcul Herastrau din București este unul dintre cele mai mari parcuri din Capitala României, cu o suprafață de aproximativ 110 hectare. Este situat în nord-vestul orașului, lângă lacul Herastrau și este un loc popular pentru plimbări, alergări și activități al fresco. Parcul este gazda unui număr de evenimente culturale și sportive, precum festivaluri de muzică și concursuri de alergare. De asemenea, găzduiește și o serie de atracții turistice, inclusiv un muzeu de artă, o seră de flori și o fântână arteziană. În parc există și o zonă de picnic și grătare, precum și o serie de restaurante și terase. Parcul Herastrau este un loc ideal pentru a petrece timpul liber, să te relaxezi și să te bucuri de natură.

Parcul Carol

Parcul Carol din Bucuresti

Parcul Carol este un alt parc popular din Bucuresti, cu o multime de locuri de joaca pentru copii si spatii verzi perfecte pentru o plimbare relaxanta.

Acestea sunt doar cateva dintre atractiile turistice pe care le poti vizita in Bucuresti.

One Reply to “Ce sa vizitezi în Bucuresti? Top 10 locuri de vizitat!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *