Moscheea Albastra din Istanbul este una dintre cele mai cunoscute și impresionante atracții turistice din oraș. Ea este situată în cartierul Eminönü, pe malul Bosforului, și este cunoscută pentru elementele arhitecturale albastre care acoperă interiorul acesteia.

Moscheea Albastra din Istanbul
Moscheea Albastra din Istanbul

Moscheea Albastră a fost construită în secolul al XVI-lea de către Sultanul Ahmet I, și a fost finalizată în 1616. Este un exemplu remarcabil de arhitectură otomană, cu un design unic, care combină elemente bizantine și persane.

Unul dintre cele mai impresionante aspecte ale Moscheei Albastre este decorul său interior. Pereții și tavanul sunt acoperiți cu ceramica albastra, care au dat numele moscheei. Acesta a fost importate din China și au fost aplicate cu mare atenție pentru a crea un efect de profunzime și a sublinia frumusețea arhitecturii.

Moscheea Albastră este, de asemenea, renumită pentru minaretele sale impresionante, care se înalță la o înălțime de peste 70 de metri. Acestea oferă o vedere panoramică asupra orașului Istanbul și a Bosforului.

În interiorul moscheei, se poate găsi o varietate de elemente decorative, precum frumoasele candelabre, covoarele și tapiseriile. Moscheea Albastră este, de asemenea, un important centru spiritual și cultural pentru comunitatea musulmană din Istanbul.

Moscheea Albastră este una dintre cele mai importante atracții turistice din Istanbul și este deschisă pentru vizitatori zilnic. Este recomandat să se viziteze dimineața sau în cele din urmă orele după-amiezii pentru a evita aglomerația. Vizitatorii trebuie să respecte regulile de îmbrăcăminte și de comportament respectuoase pentru a vizita Moscheea Albastră, aceștia ar trebui să acopere umerii și genunchii, și să nu poarte pantofi in interiorul moscheei.

Interior moscheea Albastra
Interior moscheea Albastra

Program Moscheea Albastră

Vizită în scop turistic

Moscheea este încă o moschee funcțională și, prin urmare, este închisă turiștilor în timpul rugăciunii. În general, programul de deschidere al Moscheei Albastre din Turcia este de la 08:30 până la o oră înainte de apus în fiecare zi, cu excepția orelor de rugăciune

Vizită pentru rugăciune

Se deschide înainte de rugăciune de dimineață în jurul orei 05:30 pentru toți musulmanii din orice țară până la ultima oră de rugăciune. De asemenea, oricine poate vizita pentru a se ruga (nu este nevoie să fii musulman), dar nu poți face poze la ora de rugăciune.

Preț bilet Moscheea Albastră

Pentru a vizită moscheea nu trebuie sa-ti cumperi un bilet, accesul fiind gratuit!

Concluzie

In concluzie, Moscheea Albastră este o atracție turistica impresionanta, care ofera o privire asupra arhitecturei otomane și a istoriei Istanbulului. Este un simbol important al culturii și spiritualității turcești și o vizită la aceasta este o experiență esențială pentru orice turist care vizitează Istanbulul. Azulejurile albastre și decorul interior sunt deosebit de impresionante, oferind o priveliște unică și unica. Pe lângă admirarea arhitecturii, vizitatorii pot simți și spiritualitatea care planează în interiorul moscheei.

În plus, Moscheea Albastră este un punct de plecare excelent pentru a explora restul cartierului Eminönü, care este plin de alte atracții turistice importante, cum ar fi Bazarul Grand sau Palatul Topkapi. Cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă, Moscheea Albastră este un loc care nu trebuie ratat atunci când vizitați Istanbulul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *